Wanneer uw klant op u raakt: hoe om te gaan met ongewenste seksuele vooruitgang op het werk

Hoe zou u ermee moeten omgaan als uw klant op u toeslaat? We hebben een noodmail van Reader K, die een beetje ongemakkelijk wordt met een potentiële klant en zijn ongewenste seksuele vooruitgang op het werk – de klant vroeg haar!

Ik ben een [fysiek product dat hecht aan gebouwen*] verkoopvrouw. Tijdens intermitterend gesprek met een potentiële klant heb ik erop gewezen dat ik een danser ben, hij wees erop dat hij vroeger danslessen volgde. Hij vroeg of mijn “honing” me neemt dansen en ik zei (achteraf gezien had ik net ja moeten zeggen) maar ik zei alleen maar “onze routines komen niet goed overeen.”
Later hadden we het over het project via tekst en hij zegt willekeurig: “We zouden gaan dansen!” Ik zei (waarschijnlijk niet de beste reactie) “Natuurlijk – misschien nadat we deze projecten hebben ontdekt” waarop hij antwoordde: “Moet misschien zien hoe goed een danser u bent.”
Wat zeg ik daar in vredesnaam op? Ik wil het project niet verliezen (hij bezit 3 eigenschappen die hij wil [fysiek product dat zich aan gebouwen hecht] aan), maar natuurlijk ben ik ook gelukkig betrokken en ben ik niet geïnteresseerd in dansen met vreemden … alle andere gesprekken met hij is gepast geweest.
Ik zag dat er nog een bericht in deze lijn was, maar de context is een beetje anders en ik zou dol zijn op wat begeleiding uit de mond van het paard. HELPEN!

Eeesh. We hebben eerder over de seksistische klant gesproken (een klant heeft vijf keer commentaar gegeven in één lunch op de schoonheid van de OP), evenals in de aanvallende klant (die luid commentaar gaf op de prijs van de portemonnee van zijn advocaat), maar we hebben er niet over gesproken Een direct verzoek om een ​​datum eerder, en ik ben benieuwd wat lezers zeggen. Sommige gedachten:
Beleefd, maar stevig, vertel hem dat je niet geïnteresseerd bent. Je kunt het zeggen, hoe je ook wilt: “Geen tijd om uit te gaan dansen omdat ik bezig ben mijn bruiloft te plannen!” Zal werken, maar “het spijt me zo, maar ik ga niet uit met klanten!” is sterker. Merk op dat hoe zwakker je het haalt – je bent die avond bezig; Je bent momenteel verloofd – hoe minder potentie het zal hebben, en je moet gewoon weer praten.
Houd het strikt professioneel. Geef hem geen gemengde berichten – en ga met je darmen in termen van hoeveel tijd alleen met hem je doorbrengt. Als je kruipometer van de hitlijsten is, luister dan naar dat gevoel.
Een bedrijf is het niet waard om te hebben. Geef jezelf maximaal twee pogingen om zijn interesse in de knop te smoren. zeg het een keer beleefd; Zeg het minder beleefd als hij het voor de tweede keer moet horen. Als je je nog steeds ongemakkelijk voelt, verhuis op. Deze man geeft je veel meer angst dan hij waard is.

Dames, wat zijn uw mening over wat u moet doen als uw klant op u raakt? Hoe zou u reageren op het worden gevraagd door een klant, en wat denkt u dat lezer K in deze omstandigheid zou moeten zeggen? Hoe reageer je in het algemeen op ongewenste seksuele vooruitgang op het werk?
* Ik red doorgaans geen e -mails van lezer, maar deze leek heel bijzonder, dus ik vond het gerechtvaardigd.
PSST: Sommige must-read bedrijf Books for Women: One / Two / Three / Four / Five …

Dit bericht bestaat uit gelieerde links en Corporette® kan commissies verdienen voor aankopen die via links in dit bericht worden gedaan. Zie hier voor nog veel meer details. Heel erg bedankt voor je steun!

Afgebeeld: Wauw, ik had geen idee dat dansen sinds 1948 niet meer is toegestaan ​​in Tokyo Night Clubs – ik heb een Google -zoekopdracht gedaan en dacht dat ik een aantal grappige afbeeldingen had gezien tijdens de meest recente Olympische Spelen en al deze indicaties bedacht eigenlijk buiten clubs gepost. Yowza. Het lijkt erop dat dat verandert, hoewel …
Social Media Picture Credit: Fotolia /Highwaystarz.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *