De geschiedenis van het T-shirt

Het T-shirt dat tegenwoordig zo populair is op de planeet, moest talloze controversiële geschillen doorstaan ​​totdat het op zichzelf werd geaccepteerd als een kledingstuk.
Hoe grappig het vandaag ook klinkt, T-shirts begonnen als ondergoed. Het was niet de beha; Het was niet de Zephyr of de onderbroek, maar het T-shirt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hanteerden de Amerikaanse soldaten om warmte in hun missie en ze zagen de Europeanen de zomerhitte veel gemakkelijker behandelen, omdat ze lichte katoenen T-shirts als ondergoed hadden, terwijl de Amerikanen wolflanel hadden. Dus de eerste plaats waar het T-shirt werd gevonden was Europa, en daarheen bereikte het in de hele wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had elke soldaat een T-shirt als ondergoed.
Die tijd werd mode niet zo gemakkelijk geaccepteerd als het vandaag is, elk nieuw kledingelement moest ernstige kritiek doorstaan ​​voordat ze werden getolereerd en om die reden gedragen.
Hollywood-industrie heeft aanzienlijk bijgedragen aan T-shirts die zich ontwikkelden van ondergoedstatus tot dat van een kledingelement op zichzelf. John Wayne, Marlon Brando en James Dean waren de eersten die het publiek schokten door hun ondergoed op de nationale tv te dragen.
T-shirtgeschiedenis van Marlon Brando droeg zijn T-shirt opgelicht in zijn film “A Streetcar Named Desire”, terwijl James Dean zijn T-shirt droeg zonder iets dat het in zijn film “Rebel Without A Cause” bedekte. Vanwege het thema van de film werd het T-shirt ook beschouwd als een symbool voor rebellie in de jeugd en het werd als cool beschouwd en uiteindelijk geaccepteerd.
t-shirt geschiedenisltnaam, t-shirt, kwam uit zijn gemakkelijke vorm, de letter “t”, en aan het einde van de wereldoorlogen staat de geschiedenis van de t-shirt op het punt te eindigen.

0/5 (0 beoordelingen)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *